Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τα Ακασικά αρχεία και οι ψευδο-οντότητες

Πηγή : Τα τραγούδια των Μυστών



Τα “Ακασκά αρχεία” είναι ένας όρος που δημιούργησε το Θεοσοφικό ρεύμα του 19ου αιώνα για να περιγράψει ένα πνευματικής φύσεως υλικό πάνω στο οποίο καταγράφονται όλες οι εμπειρίες του νου όλων των έμβιων όντων. Σε αυτό το υλικό καταγράφονται σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ανθρώπων και γενικά έμβιων όντων και ό,τι παράγεται από την διαδικασία της νόησης και της σκέψης. Με άλλα λόγια είναι το αποτύπωμα της σκέψης των όντων πάνω σε αυτό το υλικό.
Akasha είναι μια Σανσκριτική λέξη που μεταφράζεται ως ουρανός, χώρος, αιθέρας. Το ακασικό υλικό ή ακασικά αρχεία περιέχουν όλη την σκέψη των ανθρώπων όπως γνώσεις και λογικές σκέψεις, πληροφορίες σχετικά με αποφάσεις, συναισθήματα, γεγονότα κτλ και για αυτό περιγράφονται σαν τα αρχεία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης και έτσι βγήκε το όνομα “ακασικά αρχεία”.

Πολλοί θεωρούν ότι το ακασικό υλικό είναι ένας πνευματικός υπολογιστής και ο νους του Θεού. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Το Ακασικό υλικό δεν επεξεργάζεται τις πληροφορίες απλά τις καταγράφει. Ο νους που επεξεργάζεται τις πληροφορίες από το ακασικό υλικό είναι διαφορετικός από το υλικό αυτό και οι αρχαίοι λαοί του αποδώσαν χαρακτηριστικά Θεού, π.χ. Δίας ο παγκόσμιος Νους.
Η πρόσβαση στο ακασικό υλικό πετυχαίνεται με χαλάρωση και βαθιά συγκέντρωση. Ο ασκητής στην κατάσταση χαλάρωσης (μέσα από διαλογισμό) και ταυτόχρονα σε κατάσταση εγρήγορσης (διατήρηση της συνείδησης αποτροπή ύπνου) μπαίνει στην δεκτική κατάσταση και μπορεί να συνδεθεί με το ακασικό υλικό και να βιώσει τις πληροφορίες που θέλει.
Χαρακτηριστικό της λήψης πληροφοριών από το ακασικό υλικό είναι ότι ο ασκητής δεν παρακολουθεί απλά τις πληροφορίες όπως για παράδειγμα ένα βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά τις βιώνει πολλές φορές ο ίδιος. Έτσι για παράδειγμα αν κάποιος θελήσει να δει το τραγικό τέλος κάποιας προσωπικότητας π.χ. Ιησού, Μέγα Αλέξανδρου κτλ όχι απλά θα το δει αλλά πολύ πιθανόν να το βιώσει κιόλας.
Άλλες περιγραφές λένε ότι οι ασκητές που δεν βιώνουν τις πληροφορίες, αυτές τους παρουσιάζονται σαν οντότητες. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργεί η πρόσβαση στο ακασικό υλικό.
Ο ρόλος που θα βιωθεί από την πρόσβαση στο ακασικό υλικό δεν είναι πάντα του πρωταγωνιστή.
Πολλές φορές γινόμαστε θεατές των πληροφοριών αλλά οι πληροφορίες μας παρουσιάζονται σαν “πρόσωπα” και εμείς συνήθως από λάθος τις θεωρούμε υπαρκτές οντότητες.
Το βίωμα των ακασικών πληροφοριών εξαρτάται από το πόσο πνευματκά ανεπτυγμένος είναι ο ασκητής. Αν ο ασκητής έχει αναπτύξει το τρίτο μάτι για παράδειγμα θα μπορεί να βλέπει οπτικές πληροφορίες όπως ένα βίντεο μόνο που εδώ το βίντεο είναι το λεγόμενο όραμα. Αν έχει αναπτύξει το τσάκρα του λαιμού θα μπορεί να ακούει διαλόγους και σκέψεις όπως αυτές ειπώθηκαν κτλ. Αν έχει αναπτύξει την εμπάθεια θα αισθάνεται τις πληροφορίες αυτές όπως τον πόνο την χαρά κτλ
Βέβαια δεν είναι ότι ευχάριστω να βιώσει κάποιος την στιγμή θανάτου κάποιου άλλου αυτό όμως είναι δυνατόν!
Οι ακασικές πληροφορίες μοιάζουν στο βίωμα τους πάρα πολύ με τις σκεπτομορφές.
Μια σκεπτομορφή είναι ένα “πνευματικό ρομπότ” που κάνει ότι έχει προγραμματιστεί να κάνει από τον δημιουργό του. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει διάλογο μαζί του και να περιμένει λογικές απαντήσεις. Η σκεπτομορφή θα παίζει σε επανάληψη αυτό το οποίο έχει προγραμματιστεί.
Το ίδιο γίνεται και με τις ακασικές πληροφορίες. Αυτές θα επαναλαμβάνονται συνεχώς χωρίς να υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση από την μεριά του ασκητή με το ψευδο-ον που αυτός θα θεωρεί ότι έχει αλληλεπίδραση. Το γεγονός αυτό καθιστά αυτές τις μη λογικές αυτόματες επαναλήψεις αρκετά επικίνδυνες όταν το περιεχόμενο τους είναι άγρια συναισθήματα, επιθετικά, βίαια κτλ.
Ασκητής που είχε πρόσβαση στο ακασικό υλικό για μια περίπτωση ενός ψυχασθενούς που βίωνε πνευματικές επιθέσεις βίωνε και ο ίδιος αυτά τα βιώματα χωρίς να μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί τους, δλδ να μπορεί να τα θεραπεύσει ή να τα διώξει. Η κατ’ εξακολούθηση επανάληψη της ψυχικής βίας είτε σε μορφή ακασικών πληροφοριών είτε σε μορφή σκεπτομορφής είναι πολύ επικίνδυνη και εξοντωτική για τον οργανισμό. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που ασκητές που θέλουν να “προπονηθούν” πνευματικά σε δύσκολες καταστάσεις να αλληλεπιδρούν με τέτοιες πληροφορίες επίτηδες.

Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να γίνεται άμεση διακοπή της πνευματικής εργασίας όταν διαπιστωθεί αυτό το γεγονός όταν δεν έχουμε την κατάλληλη αντοχή.
Το ακασικό υλικό περιγράφεται στην φιλοσοφία των Ινδών και ιδικά στην σχολή Samkhya και στην περιγραφή της θεωρίας των στοιχείων που ονομάζεται Mahabhuta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...